Sunde vaner i hverdagen

Du har nok hørt før, at det er godt at have sunde vaner. Men det er nogle gange nemmere sagt end gjort, og det kan virke uoverskueligt at forholde sig til, hvordan du skal gribe det an og hvad du skal gøre. Her kommer et par konkrete tips, hvor du kan starte med at sætte ind i forhold til din sundhed.

  • Spis sundt: At spise sundt kan være mange ting, og der er mange forskellige bud på, hvordan man gør det bedst. Men et godt sted at starte er grøntsager, frugt, fuldkorn og magert kød.
  • Undgå sukker og alkohol: De fleste er nok godt klar over, at det er bedst at skære så meget som muligt ned på alkohol og sukkerholdige fødevarer. Hvis du forsøger at prioritere de sunde spisevaner, skulle de usunde vaner gerne komme til at fylde mindre i det samlede regnskab, og på den måde kommer der mere balance i din kost.
  • Drik vand: Det er vigtigt at drikke nok vand for at holde sig hydreret og sund. Det er godt for mange ting. Prøv at drikke omkring 8 glas om dagen og gerne vandige drikke uden sukker.
  • Få nok søvn: Forsøg så vidt muligt at sove 7-8 timer per nat i et regelmæssigt interval. Mange steder anbefaler at prioritere søvnen mellem kl. 22 og 2 om natten, fordi kroppen i dette interval får ekstra meget ud af søvnen.
  • Slap af: En sund livsstil er også en livsstil uden stress. Mange kender i dag til stress enten fra deres egen krop eller fra nogen i deres omgangskreds. Det er vigtigt at forsøge at skabe åndehuller i sin hverdag, så man ikke hele tiden føler at man har travlt, så husk at slappe af og tag pauser. Du kan også dyrke yoga eller meditation.
  • Reducer skærmtid: Vi bruger meget af vores dag foran en mobil-, computer- eller tv-skærm, og det er ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt for vores helbred og velvære. Prøv derfor at lægge din mobil væk om aftenen eller i løbet af dagen og brug tiden på andre ting.
  • Prioriter sociale relationer: Det er vigtigt for ens sundhed at have gode relationer, og derfor er det en god idé at prioritere tid med dine venner og familie. Selvom det kan være svært at have lige meget tid til alle i hverdagen, kan man også vedligeholde relationer ved at sende en sms eller ringe en gang imellem.
  • Tag vare på din mentale sundhed: At være sund indebærer ikke kun at passe på kroppen, men også sit hoved. Det gør man fx ved at dyrke sine interesser og gøre ting, der gør en glad. Hvis man ikke er glad, er det vigtigt at undersøge grunden til dette og prøve at gøre noget ved det.

 

Trænger du til en ferie for at slappe af eller vil du gerne købe nyt udstyr til at dyrke en ny hobby? Så kan du låne pengene og på den måde få råd til at prioritere dine behov. Tag et hurtigt lån til det du står og mangler og gør noget godt for dig selv.