Tre årsager til, at freelancer skal have et system til tidsregistrering

De fleste, der arbejder som freelancere, lever af at sælge deres tid. Er det også tilfældet for dig, er det vitalt, at du har en måde at holde øje med, hvor meget tid, du bruger hos dine kunder. Til dette formål bør du have et tidsregistrerings program – og det er der faktisk flere grunde til.

#1: Overblik

En af de klare grunde til, at det er vigtigt, at du har et system, du kan bruge til at registrere den tid, du bruger på at udføre arbejde for dine kunder er, at det er en god måde at sikre, at du altid har et godt overblik over, hvor meget tid, du har brugt.

Det kan være en fordel, hvis du f.eks. har givet et tilbud på 10 timers arbejde. Her kan du bruge dit system til at sikre, at du faktisk har udført 10 timers arbejde. Dertil kan du også holde øje med, om du må kontakte kunden, for at informere om, at du skal bruge mere tid.

#2: Fokus

Når du ikke skal bruge tid og energi på at holde øje med, hvor meget tid, du har brugt på det arbejde, du har udført for hver af dine kunder, vil du bedre kunne holde fokus på dit arbejde. Derfor er det også en god grund til at anskaffe sig et sådant system.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der forsøger at klare sig med manuelt at notere sit timeforbrug i et Excel-ark. For nogen kan det også være nok, men i de fleste tilfælde vil det bedre kunne svare sig, at man får anskaffet sig et system til formålet.

#3: Fakturering

Når du skal sende en regning for den tid, du har brugt på at udføre arbejde for din kunde, er det en klar fordel, at du hurtigt kan tjekke dette, fordi du har et system, der har registreret det. På den måde kan du sikre, at du ikke skal forsøge at huske det eller regne dig frem til det.

Ikke nok med, at det sikrer, at du hurtigt kan få sendt dine regninger afsted, så er det også med til at sikre, at du faktisk får fakturere for al den tid, du har brugt. Det kan du ikke vide dig sikker på, at du får gjort, hvis du ikke har brugt et system til at registrere din tid under arbejdet.